Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Чуден "Блек Ангъс" стек с розмарин и гриловани зеленчуци

Вкусно, сочно, ароматно

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
32’ Време за готвене
2 Порции
2 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 стека "Блек Ангъс" (всеки от по 300 г)
  • Зехтин
  • Келтска сол, едра
  • 4 стръка пресен розмарин
  • Краве масло
  • Черен пипер
  • 2 глави червен лук, на четвъртинки
  • 10 чери домата
  • 8 скилидки чесън

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Пуснете фурната да се загрява на 180 градуса, а на котлона поставете тиган на силен огън.
  2. Намажете стековете от всички страни с малко зехтин и ги овкусете с келтската сол и малко черен пипер.
  3. Запържете всяка за по 3 мин. на страна, като при обръщането разтопете 1 ч.л. масло в тигана, поставете скилидка чесън и клонка пресен розмарин.
  4. Преди да извадите всеки стек, го полейте с малко от мазнината в тигана.
  5. Пригответе двоен пласт алуминиево фолио за всеки стек.
  6. Поставете всяко парче месо върху фолиото и завийте краищата му нагоре, за да стане джобче. Поръсете телешкото с още сол и черен пипер. Добавете 3 скилидки чесън, без да ги белите. Сложете и една клонка пресен розмарин. Завийте фолиото и сложете в загрятата фурна за около 20 мин.
  7. През това време загрейте грил тиган или скара и гриловайте резените червен лук и чери доматите.
  8. Поднесете всяка порция върху дървена дъска и украсете със зеленчуците.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер червен лук чери домати телешко пресен розмарин келтска сол

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче