Необходими продукти:
- 2 стека "Блек Ангъс" (всеки от по 300 г)
- Зехтин
- Келтска сол, едра
- 4 стръка пресен розмарин
- Краве масло
- Черен пипер
- 2 глави червен лук, на четвъртинки
- 10 чери домата
- 8 скилидки чесън
Начин на приготвяне:
- Пуснете фурната да се загрява на 180 градуса, а на котлона поставете тиган на силен огън.
- Намажете стековете от всички страни с малко зехтин и ги овкусете с келтската сол и малко черен пипер.
- Запържете всяка за по 3 мин. на страна, като при обръщането разтопете 1 ч.л. масло в тигана, поставете скилидка чесън и клонка пресен розмарин.
- Преди да извадите всеки стек, го полейте с малко от мазнината в тигана.
- Пригответе двоен пласт алуминиево фолио за всеки стек.
- Поставете всяко парче месо върху фолиото и завийте краищата му нагоре, за да стане джобче. Поръсете телешкото с още сол и черен пипер. Добавете 3 скилидки чесън, без да ги белите. Сложете и една клонка пресен розмарин. Завийте фолиото и сложете в загрятата фурна за около 20 мин.
- През това време загрейте грил тиган или скара и гриловайте резените червен лук и чери доматите.
- Поднесете всяка порция върху дървена дъска и украсете със зеленчуците.