Необходими продукти:
- 300 г печурки, нарязани на четвъртинки
- Листата от няколко стръка мащерка
- ½ ч.л. чесън на прах
- 1 с.л. олио
- 2 филии хляб (най-добре с квас)
- 1 скилидка чесън, обелена
- Шепа магданоз, наситнен
Начин на приготвяне:
- Сложете гъбите в купа, поръсете с листенцата мащерка, чесъна на прах и олиото, след което подправете със сол. Разбъркайте добре.
- Загрейте еърфрайъра на 200 градуса. Прехвърлете гъбите в кошницата и ги гответе за 12-15 мин., като през половината от времето ги разбъркайте. Трябва да станат златисти и хрупкави.
- Няколко минути преди да са готови препечете хляба и когато е готов, натъркайте го със скилидката чесън. Поръсете с малко олио и разпределете гъбите отгоре.
- Завършете с магданоза и поднесете веднага.
*Ако имате пармезан, не се колебайте да го настържете на ситно и да го поръсите върху топлите гъби, когато ги сложите върху хляба.
ИЗБРАНО