Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Тост с ароматни гъби в еърфрайър

Лесна идея за бърз обяд

15’ Подготовка
15’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 300 г печурки, нарязани на четвъртинки
  • Листата от няколко стръка мащерка
  • ½ ч.л. чесън на прах
  • 1 с.л. олио
  • 2 филии хляб (най-добре с квас)
  • 1 скилидка чесън, обелена
  • Шепа магданоз, наситнен

Начин на приготвяне:

  1. Сложете гъбите в купа, поръсете с листенцата мащерка, чесъна на прах и олиото, след което подправете със сол. Разбъркайте добре.
  2. Загрейте еърфрайъра на 200 градуса. Прехвърлете гъбите в кошницата и ги гответе за 12-15 мин., като през половината от времето ги разбъркайте. Трябва да станат златисти и хрупкави.
  3. Няколко минути преди да са готови препечете хляба и когато е готов, натъркайте го със скилидката чесън. Поръсете с малко олио и разпределете гъбите отгоре.
  4. Завършете с магданоза и поднесете веднага.

*Ако имате пармезан, не се колебайте да го настържете на ситно и да го поръсите върху топлите гъби, когато ги сложите върху хляба.

Дайте оценка:

Тагове: чесън олио прясна мащерка пресен магданоз хляб гъби чесън на прах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче