Кулинарна академия Amuse Bouche е водещ център за кулинарно обучение, който предлага изключителна възможност да развиете своите кулинарни умения, независимо дали сте начинаещ ентусиаст, или хоби готвач, търсещ ново вдъхновение. С фокус върху практическото обучение и предаването на ценни умения, академията създава вдъхновяваща среда, в която всеки може да разгърне своя потенциал.
Amuse Bouche предлага изключително разнообразни програми, включително задълбочени сладкарски и готварски курсове, бързи еднократни сесии, интензивни уикенд обучения, както и по-дълги и детайлни 2-седмични и 4-седмични професионални модули.
Освен това, академията е идеално място за:
* тиймбилдинг събития, предлагайки уникални преживявания за сплотяване на екипи чрез кулинария;
* рождени дни, които ще запомните хем с полезното, което ще се усвоили като информация и техника, хем с приятните и споделени моменти с приятели;
* момински партита, нестандартни и неустоимо вкусни;
* ваучери за подарък - за да зарадвате любителите на добрата храна.
За основателите - Бояна Рачева и Борис Тасев
Бояна Рачева и Борис Тасев са в основата на Кулинарна академия Amuse Bouche - дуото, което вярва, че всеки, независимо от заниманията и кулинарния си опит, е добре дошъл да изживее магията на кулинарното изкуство. В курсовете, които те създават, акцентът е не само върху новите, модерни техники и технологии за приготвяне на конкретен продукт, но и върху хранителните стойности, които те носят.
Бояна Рачева е завършила бакалавърска степен по органична химия, след което продължава с магистратура по Медицинска химия в Софийския университет. Тя описва себе си като химик-приложник, който предпочита да прекарва времето си в кухнята, отколкото в някоя друга лаборатория. Нейната експертиза и страст към молекулярната кухня, вкусното и здравословно хране, десертите, се преплитат и в курсовете и, където тя е водещ инструктор.
Борис Тасев открива страстта си към готвенето като студент по икономика в Ню Йорк. След като завършва Приложна Макроикономика и Финанси през 2008 г., той се завръща в България. След три години менажиране на чужди бизнес проекти, той напуска работа, за да търси истинското си призвание, което го води до кулинарното училище. Борис е партньорът на Бояна, както в "Amuse Bouche", така и в живота. Заедно създават в началото блога Foodiesbg.com, в който споделят с приятели какви вкусотии си приготвят у дома. Затова в средите са по-известни като Фудитата. Работят и по различни проекти, свързани с храна заедно с приятели.
Ако сте изпуснали някои от курсовете им, или търсите интерсна и запомняща се рецепта, с която да изненадате своите близки и приятели, или просто искате да приготвите вкусна храна, можете да следите настоящия им кулинарен блог.
Открийте своето следващо предизвикателство в кухнята
Пригответе се да се потопите в света на кулинарните изкушения с някои от най-новите и атрактивни курсове, които академия Amuse Bouche е подготвила за вас:
- THAI (16 юни 2025 г.) Потопете се в екзотиката на тайландската кухня! Ще приготвяте ароматни кърита, пикантни салати и балансирани основни ястия.
- Kitchen Survivor Junior (16 юни 2025 г.) За малките готвачи! Забавен и интерактивен курс, който учи децата на основни кулинарни умения по игрив начин.
- Френски Макарони (16 юни 2025 г.) Разгадайте мистерията на френските макарони! Научете се да приготвяте перфектни черупки с "крачета" и да ги пълните с разнообразни и вкусни ганаши.
- SUSHI (21 юни 2025 г.) Влезте в света на японската кухня! Ще овладеете техниките за приготвяне на ориз за суши, рязане на риба и сглобяване на различни видове суши - от нигири до маки.
За повече информация относно записване, пълния списък с курсове и детайли за програмите, посетете официалния уебсайт на Кулинарна академия Amuse Bouche: amusebouche-bg.com/bg.