Мешаната скара е много хитър начин за приготвяне на разнообразно меню, което не само ни позволява да експериментираме с комбинацията от различни вкусове, но също така има и предимството, че за всеки гост ще има по нещо любимо.
Класическа американска
Тази комбинация включва сочно пилешко, ароматни резени свинско филе и хрупкави пикантни пилешки крилца. За да започнете, подправете пилето като използвате смес от чесън на прах, лук на прах, червен пипер, сол и черен пипер. Нарежете свинското филе на тънки ленти и ги овкусете с барбекю сос или терияки марината. И накрая, за крилцата използвайте мед, соев сос, чесън на прах, малко оцет и лют червен пипер. Поднесете със сварена и изпечена на грил царевица.
По средиземноморски
Това цветно и ароматно трио съчетава крехки пилешки гърди, богати на вкус скариди и пресни зеленчуци като тиквички, чушки и домати. Подправете пилето със зехтин, лимонов сок, чесън на прах, риган и розмарин. Загрейте малко зехтин в голям тиган, след което запържете скаридите, докато образуват лек загар, но са все още сочни отвътре. Нарежете зеленчуците на еднакви по големина парчета и ги овкусете с екстра върджин зехтин, сол, черен пипер и билки като мащерка или босилек.
Азиатски фюжън
Тази екзотична комбинация обединява сочни телешки пържоли, хрупкави скариди и пикантни глазирани аспержи. За да подготвите пържолите, натрийте ги със смес от соев сос, мед, джинджифил и чесън. За да направите скаридите, потопете ги в паста от брашно, яйца и газирана вода, а после ги изпържете до златистокафяво. Гответе аспержите на пара или на скара, докато поомекнат.
По нашенски
Поднесете плато от кебапчета, кюфтета, шишчета, свински и пилешки пържоли. За гарнитура използвайте цели глави кромид или червен лук на грил или скара, редена салата от домати и краставици, поляти с малко олио и оцет и поръсени със сол и черен пипер. Сервирайте и препечен хляб или пърленки с чесън и масло.