Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

На двора: Да посрещнем гостите с апетитни хапки

Разгледайте тези неустоими предложения

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев

Леките предястия, които могат да се похапват с ръце, са идеални за събирания на двора, тъй като са лесни за консумация и не изискват използването на прибори или чинии. Нека разгледаме няколко вкусни идеи за хапки, с които да посрещнем гостите на по чашка за добре дошли. Приготовлението е пипкаво и отнема време, но резултатът е много ефектен и показва внимание и отношение.

Хапки с прошуто и моцарела: Комбинирайте тънко нарязани резени прошуто с малки парчета прясна моцарела за класическа комбинация в италиански стил. Увийте ги плътно в листо босилек и ги забодете с клечка за зъби.

Снимка: iStock by Getty Images

Скариди с авокадо: Тук се използват белени бланширани и запържени скариди, които се сервират върху резени  авокадо и се поръсват с пресен кориандър. Забождат се с клечка.

Мини бургери с гъби: Запържете наситнените гъби с малко кайма, лук и подправки в нагорещен тиган с няколко капки зехтин. Сложете малко от сместа между две миниатюрни парчета от препечени филийки, като подложите парче маруля, 1/4 резен домат и тънко нарязана кисела краставичка. Заобдете всеки един от мини сандвичите с клечка, за да не се разпада.

Пикантни хапки с риба тон: Смесете риба тон с майонеза, люта чушка и нарязана прясна целина, след което сервирайте върху филийки от багета.

Клечки с грозде: Набодете 2 зрънца грозде на клечка за зъби и я потопете в предаврително разтопен на слаб огън чедър. Направете 20-30 броя по същия начин и ги оставете да изстинат, за да стегне сиренето.

Снимка: iStock by Getty Images

Хапки с пушена сьомга и крема сирене: Намажете слой крема сирене върху малки филийки от багета и поставете отгоре тънко парче пушена сьомга. Гарнирайте с резенчета краставица и каперси.

Хапки с козе сирене и сушени плодове: Нарежете сиренето на малки квадратчета и гарнирайте със сушени плодове като банан, ябълка и круша.

Брускети с карамелизиран лук и синьо сирене: Нарежете една багета на тънки филийки и ги запечете на горещ тиган без мазнина съвсем за бързо и без да ги прегаряте. Запържете наситнен кромид лук с малко масло, сол и 1 ч.л. захар. Оставете го да изстине и го смесете с натрошеното синьо сирене. Върху всяка филийка сложете по 1 ч.л. от плънката и гарнирайте с много ситни парченца лимон за свежест.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло кориандър маруля домати краставици целина банани ябълки круша кайма лимон крема сирене люти чушки кафява захар хляб майонеза кисели краставички чедър пушена сьомга гъби авокадо скариди багета синьо сирене риба тон каперси грозде кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче