Необходими продукти:
- 400 г тесто за пица
- 100 г пепероне, нарязан на колелца
- Моцарела
- 1/2 червена чушка, на ситно
- 1/2 жълта чушка, на ситно
- Зехтин
- Доматено пюре
- Доматен сос, за гарнитура
- Магданоз
Начин на приготвяне:
- Тестото се разрязва на равни парчета с диаметър от около 5 см, които се разточват в кръг.
- Върху всяко кръгче се поставят 2-3 резенчета от салама пепероне, няколко парченца от червената и жълтата чушка, 1 ч.л. доматено пюре и малко моцарела. Капва се и малко зехтин.
- Плънката се завива с тестото, за да се получат малки хапки.
- Фурната се загрява на 200 градуса.
- В подходяща тава се разстила хартия за печене и отгоре се подреждат хапките. Поръсват се със съвсем малко моцарела и малко наситнен пресен магданоз.
- Пекат се за 15 мин.
- Сервират се с доматен сос.
ИЗБРАНО