Разполовете патладжаните, издълбайте вътрешността им, посолете и ги оставете да се отцедят. Измийте добре пъдпъдъците, подсушете ги и посолете. Запържете ги за кратко в смес от олио и масло. Нарежете на ситно лука, морковите, издълбаното от патладжаните и чушките и ги запържете в мазнината от пъдпъдъците. Подправете със сол, черен пипер, мащерка или подправки по ваш вкус. Запържете леко скилидките чесън, добавете настърганите или нарязани червени домати , щипка сол и захар,клонче босилек и изсипете на дъното на тава за печене. Аз добавих и малко вода.Изплакнете патладжаните, подсушете ги и наредете в тавичката. Напълнете пъдпъдъците със зеленчуковата смес, а остатъка разстелете върху патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всяка половинка, а отгоре го завийте с резенче бекон. Покрийте тавата с фолио и печете около час, отвийте я и допечете до готовност. Ако е необходимо сгъстете доматения сос с лъжичка нишесте или брашно, размити в малко вода. Преди сервиране поръсете с наряза на ситно магданоз.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО