Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
-8 пъдпъдъка -4 патладжана -1-2 моркова - 1 глава лук - няколко скилидки чесън -1-2 червени чушки -около 1 кг домати -8 резенчета бекон -олио и масло за пържене -подправки- сол, черен пипер, мащерка, босилек, магданоз

Разполовете патладжаните, издълбайте вътрешността им, посолете и ги оставете да се отцедят. Измийте добре пъдпъдъците, подсушете ги и посолете. Запържете ги за кратко в смес от олио и масло. Нарежете на ситно лука, морковите, издълбаното от патладжаните и чушките и ги запържете в мазнината от пъдпъдъците. Подправете със сол, черен пипер, мащерка или подправки по ваш вкус. Запържете леко скилидките чесън, добавете настърганите или нарязани червени домати , щипка сол и захар,клонче босилек и изсипете на дъното на тава за печене. Аз добавих и малко вода.Изплакнете патладжаните, подсушете ги и наредете в тавичката. Напълнете пъдпъдъците със зеленчуковата смес, а остатъка разстелете върху патладжаните. Сложете по един пъдпъдък във всяка половинка, а отгоре го завийте с резенче бекон. Покрийте тавата с фолио и печете около час, отвийте я и допечете до готовност. Ако е необходимо сгъстете доматения сос с лъжичка нишесте или брашно, размити в малко вода. Преди сервиране поръсете с наряза на ситно магданоз.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче