Месото предварително леко се запържва.На по-едри кубчета се нарязват картофи, моркови, стар лук, няколко скилидки чесън. На дъното на гърнето се нарежда ред солена сланинка, отгоре част от зеленчуците, след това ред месо. После пак - ред зеленчуци, ред месо, до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поставяме отново парченца сланинка, добавяме магданоз и черен пипер, и сол на вкус. Слагаме вода малко и доливаме с вино един пръст под повърхността на продуктите. Похлупваме гювеча и слагаме да печем на умерена фурна 180 градуса. Колкото по-бавно се пече, толкова по-вкусно става ястието!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО