Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Задушено заешко месо в гювеч с вино и зеленчуци

От Пепи Вардева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

 

Месото предварително леко се запържва.На по-едри кубчета се нарязват картофи, моркови, стар лук, няколко скилидки чесън. На дъното на гърнето се нарежда ред солена сланинка, отгоре част от зеленчуците, след това ред месо. После пак - ред зеленчуци, ред месо, до изчерпване на продуктите. Най-отгоре поставяме отново парченца сланинка, добавяме магданоз и черен пипер, и сол на вкус. Слагаме вода малко и доливаме с вино един пръст под повърхността на продуктите. Похлупваме гювеча и слагаме да печем на умерена фурна 180 градуса. Колкото по-бавно се пече, толкова по-вкусно става ястието!

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер лук моркови картофи

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче