Необходими продукти:
- 2 ч.л. зехтин
- 1 малка глава лук, нарязана
- 300 г ориз за ризото
- 1 л и 150 мл зеленчуков бульон
- малък стрък пресен магданоз, нарязан
- 300 г аспержи, с отстранени долни краища
- 10 чери домата, разполовени
- 25 г пармезан, настърган
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200°C.
- Загрейте зехтина в огнеупорен съд с капак, добавете лука и гответе 5 минути, докато омекне. Добавете ориза и гответе още 1 минута, като бъркате, за да се покрие с мазнината. Изсипете бульона, овкусете и разбъркайте добре, след което оставете да заври. Покрийте съда и го поставете във фурната.
- Печете 15 минути, след което извадете съда от фурната, разбъркайте добре ориза, като добавите нарязания магданоз. Подредете аспержите и доматите върху ориза. Върнете във фурната, без капак, за още 15 минути.
- Поръсете с настъргания пармезан преди сервиране.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО