Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

В един съд: Запечено ризото с аспержи

Много лесно и бързо за приготвяне

10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 ч.л. зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязана
  • 300 г ориз за ризото
  • 1 л и 150 мл зеленчуков бульон
  • малък стрък пресен магданоз, нарязан
  • 300 г аспержи, с отстранени долни краища
  • 10 чери домата, разполовени
  • 25 г пармезан, настърган

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте фурната до 200°C.
  2. Загрейте зехтина в огнеупорен съд с капак, добавете лука и гответе 5 минути, докато омекне. Добавете ориза и гответе още 1 минута, като бъркате, за да се покрие с мазнината. Изсипете бульона, овкусете и разбъркайте добре, след което оставете да заври. Покрийте съда и го поставете във фурната.
  3. Печете 15 минути, след което извадете съда от фурната, разбъркайте добре ориза, като добавите нарязания магданоз. Подредете аспержите и доматите върху ориза. Върнете във фурната, без капак, за още 15 минути.
  4. Поръсете с настъргания пармезан преди сервиране.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин лук чери домати магданоз ориз пармезан аспержи зеленчуков бульон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче