Необходими продукти:
За тестото:
- 250 г брашно
- 1 ч.л. захар
- ½ ч.л. сол
- 5 г суха мая
- 150 мл топла вода
- 1 с.л. зехтин
За карамелизираните банани:
- 2 банана, нарязани на шайби
- 2 с.л. кафява захар
- 20 г масло
- ½ ч.л. канела
За топинга:
- 80 г мини маршмелоу или големи, нарязани на по-малки парчета
- 50 г млечен или черен шоколад, нарязан на парчета
- 50 г шарени шоколадови бонбонки
- 3 с.л. карамелен сос
Начин на приготвяне:
- В купа смесете брашното, захарта, солта и маята. Добавете топлата вода и зехтина, след което омесете меко тесто. Покрийте го и оставете да втаса за 1 час, докато удвои обема си.
- В тиган загрейте маслото и добавете кафявата захар. Когато започне да се карамелизира, добавете нарязаните банани и канелата. Гответе 2-3 минути, докато бананите омекнат и се покрият с карамелен сироп.
- Разточете втасалото тесто върху набрашнена повърхност до желаната дебелина. Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
- Разпределете карамелизираните банани върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 10-12 минути, докато тестото стане златисто.
- Извадете пицата от фурната и веднага разпределете парчетата шоколад и маршмелоу. Върнете я във фурната за още 2-3 минути, докато маршмелоуът се запече леко.
- Поръсете с шарените бонбонки и полейте с карамелен сос. Оставете да се охлади леко и поднесете.