Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Изненада: Сладка пица с шоколад и маршемлоу

Страхотно лакомство, което ще ви накара да се усмихнете

90’ Подготовка
12’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

За тестото:

  • 250 г брашно
  • 1 ч.л. захар
  • ½ ч.л. сол
  • 5 г суха мая
  • 150 мл топла вода
  • 1 с.л. зехтин

За карамелизираните банани:

  • 2 банана, нарязани на шайби
  • 2 с.л. кафява захар
  • 20 г масло
  • ½ ч.л. канела

За топинга:

  • 80 г мини маршмелоу или големи, нарязани на по-малки парчета
  • 50 г млечен или черен шоколад, нарязан на парчета
  • 50 г шарени шоколадови бонбонки
  • 3 с.л. карамелен сос

Начин на приготвяне:

  1. В купа смесете брашното, захарта, солта и маята. Добавете топлата вода и зехтина, след което омесете меко тесто. Покрийте го и оставете да втаса за 1 час, докато удвои обема си.
  2. В тиган загрейте маслото и добавете кафявата захар. Когато започне да се карамелизира, добавете нарязаните банани и канелата. Гответе 2-3 минути, докато бананите омекнат и се покрият с карамелен сироп.
  3. Разточете втасалото тесто върху набрашнена повърхност до желаната дебелина. Прехвърлете в тава, покрита с хартия за печене.
  4. Разпределете карамелизираните банани върху тестото. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 10-12 минути, докато тестото стане златисто.
  5. Извадете пицата от фурната и веднага разпределете парчетата шоколад и маршмелоу. Върнете я във фурната за още 2-3 минути, докато маршмелоуът се запече леко.
  6. Поръсете с шарените бонбонки и полейте с карамелен сос. Оставете да се охлади леко и поднесете.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло банани бяла захар черен шоколад кафява захар суха мая канела млечен шоколад вода брашно карамел

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче