Необходими продукти:
- 2 броя малки хлебчета (тип хлебчета за сандвичи или багети)
- 4 яйца
- 50 г настърган кашкавал
- 50 г нарязана шунка или бекон
- 1 малка червена чушка, нарязана на кубчета
- 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици прясно мляко
- 1 супена лъжица масло
- Сол и черен пипер на вкус
- Свежи билки (магданоз или копър) за поръсване
Начин на приготвяне:
- Отрежете горната част на всяко хлебче и внимателно издълбайте вътрешността, така че да получите нещо като малка "лодка". Оставете ги настрани.
- В купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете нарязаната шунка, чушката, пресния лук и настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
- Намажете вътрешността на хлебчетата с малко масло. Разпределете яйчената смес равномерно във всяко от тях, като внимавате да не преливат.
- Поставете пълнените хлебчета в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, докато яйцата се стегнат и получат златиста коричка.
- Поръсете готовите омлети в хлебче със свежи билки и сервирайте топли. По желание можете да добавите свежа салата като гарнитура.