Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Набързо за обяд: Омлет в хлебче

Пълен с протеини

10’ Подготовка
10’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 2 броя малки хлебчета (тип хлебчета за сандвичи или багети)
  • 4 яйца
  • 50 г настърган кашкавал
  • 50 г нарязана шунка или бекон
  • 1 малка червена чушка, нарязана на кубчета
  • 2 стръка пресен лук, нарязан на ситно
  • 2 супени лъжици прясно мляко
  • 1 супена лъжица масло
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Свежи билки (магданоз или копър) за поръсване

Начин на приготвяне:

  1. Отрежете горната част на всяко хлебче и внимателно издълбайте вътрешността, така че да получите нещо като малка "лодка". Оставете ги настрани.
  2. В купа разбийте яйцата с прясното мляко. Добавете нарязаната шунка, чушката, пресния лук и настъргания кашкавал. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте добре, за да се смесят всички съставки.
  3. Намажете вътрешността на хлебчетата с малко масло. Разпределете яйчената смес равномерно във всяко от тях, като внимавате да не преливат.
  4. Поставете пълнените хлебчета в тава, покрита с хартия за печене. Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 15-20 минути, докато яйцата се стегнат и получат златиста коричка.
  5. Поръсете готовите омлети в хлебче със свежи билки и сервирайте топли. По желание можете да добавите свежа салата като гарнитура.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло пресен лук магданоз яйца чушки прясно мляко хляб кашкавал шунка

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче