Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

За здраве: Бърза морковена супа

Питателна и ароматна комбинация от зеленчуци и билки

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
30’ Време за готвене
6 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 800 г моркови
  • 1 глава лук
  • 50 г краве масло
  • 1 ч.л. мед
  • 1 л пилешки бульон
  • 1 с.л. лимонов сок
  • Кисело мляко
  • 2 ч.л. кимион, семена
  • Пушен черен пипер, млян
  • Сол и черен пипер на вкус

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. Морковите и лукът се нарязват на дребно и се запържват в маслото, предварително разтопено в тенджера на умерен огън.
  2. След 2 мин. се излива бульонът и се изчаква да заври.
  3. Огънят се намаля, съдът се покрива с капака и супата се оставя да ври за около 20 мин. или до омекване на морковите.
  4. Кимионът се запича в силно загрят тиган без мазнина, за да си пусне аромата, след което той се счуква в хаванче.
  5. Супата се миксира в блендер до еднородна смес и се връща в тенджерата.
  6. Добавят се медът, лимоновият сок и пушеният черен пипер. Всичко се разбърква.
  7. Накрая морковената супа се овкусява със сол и черен пипер. Всяка порция се гарнира с една супена лъжица кисело мляко, което се поръсва с кимиона от хаванчето.

 

Дайте оценка:

Тагове: краве масло черен пипер моркови варене супа тенджера пилешки бульон кисело мляко лимонов сок мед кимион кромид лук блендер

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче