200 г бисквити „Закуска“
100 г краве масло
2 с.л. мед
За крема:
500 г кисело мляко
300 г ягоди
7 с.л. захар
15 г желатин
За ягодовата заливка:
150 г ягоди
3 с.л. захар
5 г желатин
Смесват се смлените бисквити, разтопеното масло и меда. Разбърква се добре и сместа се разпределя на дъното на форма с подвижен ринг (24 см диаметър). Притиска се добре, най-удобно е с дъното на чаша. Тавичката се прибира в хладилника, за да стегне блата. През това време се приготвя крема. Желатинът се оставя да набъбне в около 50 мл вода. След това се разтваря на водна баня. Ягодите се почистват и заедно със захарта се пасират. Смесват се с киселото мляко. Опитайте сместа и ако прецените, добавете още захар. Добавя се желатина и се разбърква добре. Сместа се изсипва върху бисквитения блат и се оставя в хладилник за около два часа. За заливката се пасират ягоди заедно със захарта. Добавя се разтворения желатин. Вече стегналият йогурт крем се набраздява леко с вилица и върху него се излива ягодовата смес. Прибира се в хладилника около два часа или докато стегне напълно (най-добре е тортата да пренощува в хладилника).
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО