500 - 600 г брашно,
50 г течно масло + 2 с. л. олио или зехтин,
2 яйца, 4 с. л. заквасена сметана,
200 мл хладко прясно мляко,
20 г прясна мая,
1 ч. л. захар, 1 ч. л. сол,
брашно за доизмесване;
За плънката:
3 -4 глави стар лук,
1/2 ч. л. сол,
50 г масло,
200 г краве сирене,
риган за поръсване,
разбито яйце за намазване
Направете квас от маята, захарта, малко мляко и малко брашно. Покрийте с кърпа съда и оставете на топло да удвои обема си.
Направете кладенче в брашното, изсипете шупналата мая и останалите продукти и замесете меко, еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно. Покрийте с кърпа и оставете на топло да втаса.
Нарежете лука на полумесеци и го задушете в маслото. Сиренето нарежете на кубчета.
Разточете тестото на тънка правоъгълна кора. Поръсете с риган, разстелете задушения лук и наредете кубчетата сирене.
Завийте тестото на руло и го прережете с остър нож по дължина почти до средата.
Усучете рулото и го завийте на кравай. Намажете с разбито яйце и изпечете в предварително загрята на 180 градуса фурна.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.