микс от зрели домати (жълти, розови, червени) - около 1 кг
хляб чабата или препечени филийки - около 200 г
пресни чушки различен цвят - 2 бр.
червен лук - 1 глава
чесън - 2-3 скилидки
пресни листа босилек - 1 шепа
зехтин
винен оцет
сол
Накъсайте чабатата на малки късчета или нарежете препечените филийки на парчета. Сипете ги в голяма чиния.
Нарежете в купа доматите на кубчета, червения лук и чушките на полумесеци. Смачкайте обелените скилидки чесън и ги прибавете при останалите зеленчуци. Овкусете със сол,оцет и зехтин. Разбъркайте внимателно.
Разпределете върху хрупкавия хляб и полейте със сока,който се е отделил в купата. Поръсете с листата пресен босилек и сервирайте с добре охладен аперитив.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО