100 г натурално какао
300 г захар
125 г краве масло
3 яйца
300 мл прясно мляко
1 бакпулвер
1 ванилия
шоколадов ганаш за заливане на тортата и оформяне на трюфелите
настъргана портокалова кора за поръсване
какао на прах
Към размекнатото краве масло прибавяме цялото количество захар и разбиваме до пълното поемане. След това прибавяме яйцата едно по едно и пак разбиваме. Прибавяме пресятото какао и брашно и бакпулвера. Когато всичко е добре разбито и хомогенно, прибавяме прясното мляко и разбъркваме добре. Печем в тава с падащо дъно на 180 градуса за 40 минути (за фурна с вентилатор). Когато блатът е изстинал, той изглежда сух и ронлив. Готовия блат разрязваме на две и подравняваме.
Приготвяме шоколадовия ганаш от черен шоколад и с топлия крем сглобяваме и заливаме изстиналите блатове. Блатовете може да се сиропират с горещо кафе със захар, смесено с малко уиски. Слагаме в хладилник да стегне.
От останалия ганаш, добре охладен, се оформят топчета, овалят се в какао на прах и се слагат върху вече стегналата торта. Поръсваме с настъргана портокалова кора. Добре е тортата да престои в хладилника 12-24 часа.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО