Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

за торта с 4 блата с диаметър 25 см

блатове

325 г брашно
2 с.л. какао
щипка сол
150 г масло
325 г захар
3 яйца
3 пакетчета ванилия
325 мл прясно мляко
2 с.л. лимонов сок
(млякото се смесва с лимона)
1,5 ч.л. сода бикарбонат
2 бр. червена сладкарска боя
крем
500 г маскарпоне
300 г филаделфия или друго крем сирене
500 г квасена сметана
150 г пудра захар или на вкус


Приготвяне
на блатовете

    в купа се смесват пресятото брашно, солта, какаото
    маслото(меко) се разбива със захарта до пухкава смес
    прибавят се яйцата едно по едно и се разбиват 
    отделят се 2 с.л. лъжици от млякото с лимон и в него се разтваря боята, след това се изсипва при цялото количество мляко и се разбърква добре (указанието се отнася за този вид боя, за други, четете на опаковката)
    към млякото се прибавя и содата
    смесват се сухите и течните съставки като се добавя последователно от млякото и брашното към сместа с яйцатао и се разбърква до получаване на еднородна смес
    тестото се изсипва в 2 застлани с хартия форми по 25 см
    пече се 30-35 минути до суха клечка на 180 С
    изважда се и се изчаква да се охлади напълно преди да се извади от формата и да се реже
    всеки от блатовете се разрязва 2 части хоризонтално, които се оставят на хладно място

крем

    крем  сиренето се разбива заедно със захарта  
    прибавя се сметаната, разбива се до гладка смес
    с получения крем се мажат блатовете и се слепват, отгоре и отстрани се измазва също с крема
    оставя се в хладилник за 1-2 часа


украсява се по желание

Дайте оценка:

Тагове: краве масло маскарпоне яйца бяла захар ванилия какао прясно мляко сода лимонов сок брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче