Необходими продукти:
- 150 г краве сирене, натрошено
- 300 г диня, на кубчета
- 1/2 краставица на полумесеци
- 1/2 глава червен лук, на полумесеци
- Листа от рукола
- 1 с.л. балсамов оцет
- Зехтин, на око
- Сол и черен пипер на вкус
- Магданоз, наситнен
- Настърганата кора и сокът от 1/2 лайм
Начин на приготвяне:
- Динята се изстудява, почиства се от кората и се нарязва на кубчета в една купа.
- При нея се добавят краставицата и червеният лук.
- Всичко това се овкусява с балсамовия оцет, кората и сокът от лайм, 1-2 с.л. зехтин, солта, черният пипер и наситненият магданоз. Разбърква се и се оставя за 20-30 мин. в хладилника.
- На дъното на плоска чиния се прави канапе от руколата. Отгоре се разпределя салатата.
- Най-отгоре се подрежда краве сиренето като се натрошава или се нарязва на кубчета.
- Готовата салата със сирене и диня се поръсва с още малко магданоз, черен пипер и зехтин.