Днес е много лесно - ако ни се прияде тарама хайвер, просто отиваме до магазина и си купуваме. Нищо не може да се сравни обаче с домашния - онзи, който от началото до края на приготвянето му е минал през ръцете ни и знаем откъде е всяка една негова съставка.
Често в купешката тарама се слага майонеза или друг сгъстител, за да се получи наподобяваща на оригиналната консистенция. Днес обаче ще ви предложим една стара българска рецепта от района на Варна, която гарантира, че ще се наслаждавате на истинска тарама, при това с вкус като от "едно време".
Предизвикваме ви да оставите настрана модерните уреди и да следвате стъпките, както сме ги описали. Отделете си време и се насладете на процеса, а ние ви гарантираме, че това няма да е първият, нито последният път, когато посягате към тази рецепта.
Да запретваме ръкави.
Необходими продукти:
- 150 г хайвер
- 500 мл олио
- 1 лимон
- 100 г сух бял хляб
- 100 г кромид лук
- 50 мл прясно мляко
- 50 г черни маслини
Начин на приготвяне:
- Хайверът се почиства от ципите и се разбива в стъклен или емайлиран съд 15-20 минути с дървена лъжица, като се сипва по малко от олиото.
- Прибавят се изстисканият от лимона сок, ситно нарязаният лук и предварително накиснатият в прясно мляко хляб.
- Разбърква се добре, оформя се в чиния на купчинка и отгоре се украсява с маслините и лимонови резенчета.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.