Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

По стара българска рецепта: Тарама хайвер

Ще си оближете пръстите

20’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
1 Трудност

Днес е много лесно - ако ни се прияде тарама хайвер, просто отиваме до магазина и си купуваме. Нищо не може да се сравни обаче с домашния - онзи, който от началото до края на приготвянето му е минал през ръцете ни и знаем откъде е всяка една негова съставка. 

Често в купешката тарама се слага майонеза или друг сгъстител, за да се получи наподобяваща на оригиналната консистенция. Днес обаче ще ви предложим една стара българска рецепта от района на Варна, която гарантира, че ще се наслаждавате на истинска тарама, при това с вкус като от "едно време".

Предизвикваме ви да оставите настрана модерните уреди и да следвате стъпките, както сме ги описали. Отделете си време и се насладете на процеса, а ние ви гарантираме, че това няма да е първият, нито последният път, когато посягате към тази рецепта.

Да запретваме ръкави.

Необходими продукти:

  • 150 г хайвер
  • 500 мл олио
  • 1 лимон
  • 100 г сух бял хляб
  • 100 г кромид лук
  • 50 мл прясно мляко
  • 50 г черни маслини

Начин на приготвяне:

  1. Хайверът се почиства от ципите и се разбива в стъклен или емайлиран съд 15-20 минути с дървена лъжица, като се сипва по малко от олиото.
  2. Прибавят се изстисканият от лимона сок, ситно нарязаният лук и предварително накиснатият в прясно мляко хляб.
  3. Разбърква се добре, оформя се в чиния на купчинка и отгоре се украсява с маслините и лимонови резенчета.

Дайте оценка:

Тагове: олио разядка лимон прясно мляко хляб маслини кромид лук хайвер Традиционно българско

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче