скариди (сварени и изчистени)
рулца от раци
миди
готварска сметана
пресен босилек
малка глава стар лук
скилидка чесън
зехтин (олио)
В дълбок тиган загряваме зехтин (или олио), запържваме нарязания на ситно лук и чесън. След като омекнат, добавяме предварително сварените и изчистени скариди и миди. Запържваме около пет минути. Добавяме нарязаните рулца от раци и заливаме с 200 мл течна готварска сметана. Подсоляваме на вкус и изчакваме да заври.
След като заври, слагаме вътре и отцедените, сварени талиатели. Изключваме котлона и разбъркваме добре. Сервират се със ситно нарязан пресен босилек.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО