Обезкостен свински бут - 1 кг.;
Сол; Черен пипер;
Сокът на два лимона;
Яйца;
Брашно;
Мазнина за пържене.
Обезкостеният свински бут се нарязва на филийки, които се начукват и овкусяват със сол и черен пипер. След това се панират, като първо се потапят в яйце, след това в брашно и накрая отново в яйце. Панираните месца се подреждат в тенджерка, като всеки ред се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Когато е панирано всичко, мазнината се прецежда, към нея се прибавят черен пипер, сол и останалия лимонов сок и всичко се възвира. С този сос се заливат панираните месенца и се оставят да поврят на тих огън около 15 - 20 минутки.
Ястието може да се консумира с подходяща гарнитура, както топло, така и студено.
Добър апетит!
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО