Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свински бут по кукерски

От Галина Петрова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

Обезкостен свински бут - 1 кг.;
Сол; Черен пипер;
Сокът на два лимона;
Яйца;
Брашно;
Мазнина за пържене.

Обезкостеният свински бут се нарязва на филийки, които се начукват и овкусяват със сол и черен пипер. След това се панират, като първо се потапят в яйце, след това в брашно и накрая отново в яйце. Панираните месца се подреждат в тенджерка, като всеки ред се поръсва с черен пипер и лимонов сок. Когато е панирано всичко, мазнината се прецежда, към нея се прибавят черен пипер, сол и останалия лимонов сок и всичко се възвира. С този сос се заливат панираните месенца и се оставят да поврят на тих огън около 15 - 20 минутки.
Ястието може да се консумира с подходяща гарнитура, както топло, така и студено.
Добър апетит!

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер олио свинско яйца бяло брашно лимонов сок

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче