2 яйца,
щипка сол,
2 + 1 + 1 с. л. олио,
десетина свежи кромидени перца,
1/4 тиквичка,
1/3 салатна краставица „Гергана”,
каперси - 1 брой /ако обичате/,
1/2 зелена чушка,
3 скилидки чесън,
щипка черен пипер, магданоз и копър.
Най-напред нарязвам съвсем на ситничко чесновите скилидки и ги запържвам за около 1 минута в 2 суп. л. олио, за да се ароматизира мазнината от него.
След това нарязвам лука, тиквичката, краставицата, каперсите и чушката на дребни парченца, посолявам ги леко и ги запържвам до омекване.
Разбивам яйцата и към тях добавям зелената плънка. Добавям и черния пипер и нарязаните магданоз и копър. Разбърквам сместа добре, изсипвам я в загрят тефлонов и намазнен с 1 суп. лъжица олио тиган и изпържвам тиганицата от едната страна.
Вземам друг тиган със същата големина, помазвам го и него с останалата 1 с. л. олио, нагрявам го и в него обръщам тиганицата така, че да се запържи съвсем леко и от другата страна.
Изваждам я, декорирам я и я поднасям задължително със студена биричка J
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.