Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Свежа зеленчукова тиганица за прохладни летни вечери

От Димитър Димитров
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност


2 яйца,
щипка сол,
2 + 1 + 1 с. л. олио,
десетина свежи кромидени перца,
1/4 тиквичка,
1/3 салатна краставица „Гергана”,
каперси - 1 брой /ако обичате/,
1/2 зелена чушка,
3 скилидки чесън,
щипка черен пипер, магданоз и копър.  

Най-напред нарязвам съвсем на ситничко чесновите скилидки и ги запържвам за около 1 минута в 2 суп. л. олио, за да се ароматизира мазнината от него.

След това нарязвам лука, тиквичката, краставицата, каперсите и чушката на дребни парченца, посолявам ги леко и ги запържвам до омекване.

Разбивам яйцата и към тях добавям зелената плънка. Добавям и черния пипер и нарязаните магданоз и копър. Разбърквам  сместа добре, изсипвам я в загрят тефлонов и намазнен с  1 суп. лъжица олио тиган и изпържвам тиганицата от едната страна.

Вземам друг тиган със същата големина, помазвам го и него с останалата 1 с. л. олио, нагрявам го и в него обръщам тиганицата така, че да се запържи съвсем леко и от другата страна.

Изваждам я, декорирам я и я поднасям задължително със студена биричка J

Дайте оценка:

Тагове: чесън сол черен пипер олио магданоз копър яйца чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче