Необходими продукти:
- 6 филийки хляб
- 4-5 домата, на ситно
- 3 скилидки чесън, на ситно
- Пресен копър
- 12 ядки от миди, сварени
- Сол и черен пипер на вкус
- Риган
- Зехтин
Купете тигани
За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган
Начин на приготвяне:
- Сварете 500 г миди и отделете 12 броя от ядките за брускетите. Останалото количество използвайте за миди "Саганаки", за друг вид мезе или за супа.
- Изпечете филийките в предварително загрята на 180 градуса фурна, като предварително ги поръсите от горната страна с малко зехтин, сол и риган.
- Загрейте добре един тиган и с малко зехтин на дъното запържете в него доматите, заедно с чесъна.
- Когато филийките хванат хрупкава коричка, извадете ги и ги намажете със соса от тигана. Украсете всяка брускета с 2 миди, полейте с малко зехтин, поръсете с копър, сол и черен пипер.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО