Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Средиземноморски брускети

Предвкусете морския бриз с това незабравимо предястие

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
15’ Време за готвене
3 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 6 филийки хляб
  • 4-5 домата, на ситно
  • 3 скилидки чесън, на ситно
  • Пресен копър
  • 12 ядки от миди, сварени
  • Сол и черен пипер на вкус
  • Риган
  • Зехтин

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете 500 г миди и отделете 12 броя от ядките за брускетите. Останалото количество използвайте за миди "Саганаки", за друг вид мезе или за супа.
  2. Изпечете филийките в предварително загрята на 180 градуса фурна, като предварително ги поръсите от горната страна с малко зехтин, сол и риган.
  3. Загрейте добре един тиган и с малко зехтин на дъното запържете в него доматите, заедно с чесъна.
  4. Когато филийките хванат хрупкава коричка, извадете ги и ги намажете със соса от тигана. Украсете всяка брускета с 2 миди, полейте с малко зехтин, поръсете с копър, сол и черен пипер.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин миди чесън черен пипер домати пресен копър риган хляб

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче