За блата:
4 яйца
300 г захар
250 г замразен спанак
150 мл олио
200 г брашно
1 ч.л. бакпулвер
За крема:
200 мл течна неподсладена сметана 30%
50 г пудра захар
250 г маскарпоне
400 г ягоди
1 ч.л. желатин
Спанакът се пюрира с олиото, разбиват се отделно жълтъците и белтъците на сняг със захарта, смесват се внимателно и се добавя спаначената смес и пресятото барашно с бакпулвера. Пече се на 170 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО