Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Солена палачинкова торта

От Йорданка Тодорова Йорданка Тодорова
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

люЗа палачинките:
250 г брашно
1/2 л. прясно мляко
3 яйца
1 щипка сол
25 г масло

За плънката:
200 г майонеза
3 кренвирша
200 г лютеница
200 г кисели краставички
200 г кашкавал

Брашното (250 г), яйцата (3 бр), прясното мляко (1/2 л.), солта (1 щип.) и разтопеното масло (25 г) се изсипват в дълбока купа и се разбиват до получаването на палачинково тесто, малко по-рядко от боза. Тестото се оставя за половин час на стайна температура.

През това време кренвиршите (3 бр) се обелват и настъргват на едрото ренде, кашкавалът (200 г) се рендосва по същия начин, а киселите краставички (200 г) се отцеждат много добре и също се настъргват. Палачинките се пекат в подходящ тиган, като от полученото тесто трябва да се получат 11-12 палачинки.

В плато или голяма чиния се подреждат палачинките, като между всяка се редуват различните продукти - майонеза (200 г), лютеница (200 г), настъргани кисели краставички и настъргани кренвирши. Тортата се завършва, като се намаже с майонеза и се украси по желания от вас начин.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяло брашно прясно мляко майонеза кисели краставички лютеница

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче