5-6 смокини
100 г шоколад
Пасирайте изчистения пъпеш. Замразете пюрето в продълговата форма на пръчки. Смокините може да са пресни или поширани за кратко в захарен сироп. Нарежете ги на две. Шоколада разтопете на парна баня. Темперирайте върху мраморна плоча и оставете да изстине. Наредете три заледени парчета от пъпеша. Между тях сложете от нарязаните смокини. Върху тях сложете две заледени парчета пъпеш на кръст и помежду им сложете от нарязаните смокини. От студения шоколад начупете парчета и ги разпределети върху наредения десерт.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО