Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сметанова торта с банани

От Svetla Svetla
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

12 ЯЙЦА 1 КГ ЗАХАР НА КРИСТАЛИ 1КГ БРАШНО 8 ВАНИЛИИ 6 ГОЛЕМИ БАНАНА 1 РОМОВА ЕСЕНЦИЯ 1 ЛИТЪР СЛАДКАРСКА ТЕЧНА СМЕТАНА ЗА РАЗБИВАНЕ ШОКОЛАДОВИ ПРЪЧИЦИ ЗА УКРАСА ЕДРО СМЛЕНИ ОРЕХИ ЗА УКРАСА ОТСТРАНИ НА САМАТА ТОРТA

БЛАТОВЕТЕ СЕ ПЕКАТ С ДВЕ РАЗЛИЧНИ ТАВИЧКИ С ГОЛЕМИНА МАЛКАТА Е С ДИАМЕТЪР 16 СМ А ГОЛЯМАТА Е С ДИАМЕТЪР 26 СМ ЗА ГОЛЕМИЯТ БЛАТ РАЗБИВАМЕ 4 ЯЙЦА С 1 ЧАЕНА ЧАША КРИСТАЛНА ЗАХАР ЧАШАТА Е ОТ ГОЛЕМИТЕ ЗА ЧАЙ СЕГА КОИТО СЕ ПРОДАВАТ 300 МЛ А ЗАХАРТА Е ОКОЛО 180 ГРАМА МОЖЕ БИ, НЕ СЪМ Я ТЕГЛИЛА ОТДЕЛЯМЕ БЕЛТЪЦИТЕ ОТ ЖЪЛТЪЦИТЕ И РАЗБИВАМЕ БЕЛТЪЦИТЕ СЪС ЗАХАРТА ЖЪЛТЪЦИТЕ С 1 ЧАЕНА ЛЪЖИЧКА ВОДА ПРИБАВЯМЕ ЖЪЛТЪЦИТЕ КЪМ БЕЛТЪЦИТЕ И БЪРКАМЕ БЕЗ СПИРАНЕ И 1 ЧАЕНА ЧАША БРАШНО НА СТРУЙКА ПРИБАВЯМЕ 1 ВАНИЛИЯ СМЕСТА ИЗСИПВАМЕ ВЪРХУ ИЗРЯЗАНА И НАМАСЛЕНА С ОЛИО ХАРТИЯ В ТАВИЧКАТА И ПЕЧЕМ НА 180 ГРАДУСА ЗА ОКОЛО 30 - 35 МИН ДОКАТО СЕ ИЗПЕЧЕ /КАТО ;ПРОБВАМЕ С КЛЕЧКА ЗА ЗЪБИ /,АКО ЕН ОСТАВА ПО КЛЕЧКАТА ЗНАЧИ Е ИЗПЕЧЕН БЛАТА И ТАКА 2 ГОЛЕМИ БЛАТА ЗА МАЛКИЯТ БЛАТ СА 2 БРОЯ ЯЙЦА 1/2 ЧАЕНА ЧАША ЗАХАР 1/2 ЧАЕНА ЧАША БРАШНО 1 ВАНИЛИЯ ПО СЪЩИЯТ НАЧИН РАЗБИВАМЕ ОТДЕЛНО БЕЛТЪЦИТЕ ОТ ЖЪЛТЪЦИТЕ И ПЕЧЕМ 2 МАЛКИ БЛАТА НА ЕДНА СТРАНА ОСТАВЯМЕ БЛАТОВЕТЕ ИЗПЕЧЕНИ ПРЕЗ ТОВА ВРЕМЕ СИ ПРИГОТВЯМЕ СИРОПА ВЗЕМАМЕ 500 МЛ ВОДА 3ОО ГР ЗАХАР КРИСТАЛНА 4 ВАНИЛИИ И 10 КАПКИ РОМ ЕСЕНЦИЯ КАТО ЗАВРИ ВОДАТА СЛАГАМЕ ЗАХАРТА И ВРИ ТАКА 10 МИН СЛАГАМЕ ВАНИЛИЯТА И ЕСЕНЦИЯТА ОТ РОМ РАЗБИВАМЕ И СМЕТАНАТА С МИКСЕРА ДО СГЪСТЯВАНЕТО И КАТО С ЕОБЪРНЕ КУПАТА НАДОЛУ ЗНАЧИ Е РАЗБИТА ДОБРЕ И МОЖЕ ДА СЕ ШПРИЦОВА СЪС ШПРИЦ А ТОРТИ /УКРАСЯВА С РАЗЛИЧНИ ФОРМИЧКИ / СГЛОБЯВАНЕТО НА ТОРТАТА: СЛАГАМЕ В ТАБЛИЧКА КРЪГЛА ИЛИ ТОРТЕНА ГОЛЯМА ЧИНИЯ ГОЛЕМИЯТ БЛАТ СТУДЕН СТУДЕН БЛАТ -ГОРЕЩ СИРОП ЗА ДА НЕ СЕ СБИЕ САМИЯТ БЛАТ ПОСЛЕ А СИ ОСТАНЕ ПУХКАВ СИРОПИРАМЕ ГО ДОБРЕ С ВРЯЩИЯТ СИРОП НО НЕ И ДА СЕ ПРЕКАЛЯВА СЪС СИРОПА ИЗЧКВАМЕ МАЛКО ДА ИЗСТИНЕ СИРОПА И МАЖЕМ СЪС СМЕТАНАТА РЕДИМ КРЪГЧЕТАТА БАНАНИ СЛАГАМЕ ПАК ДРУГИЯТ ВТОРИ БЛАТ ПОСЛЕДЕН ВАРХУ ТОЗИ И ПАК СИРОПИРАМЕ МАЖЕМ СЪС СМЕТАНАТА И РЕДИМ БАНАНИТЕ НО КРЪГА ВЕ4Е НАМАЛЯВА СПОРЕД ДРУГИЯТ МАЛЪК БЛАТ КОЙТО ЩЕ СЕ СЛАГА ПОСЛЕ ОТГОРЕ И ТАКА МАЛКИЯТ СЛАГАМЕ ПОСЛЕ СИРОПИРАМЕ ПАК И МАЖЕМ СЪС СМЕТАНАТА И ПОСЛЕДНИЯТ МАЛЪК И ТАКА СИРОПИРАМЕ МАЖЕМ САМО ВЕЧЕ СЪС СМЕТАНАТА НЕ СЛАГАМЕ НАЙ ОТГОРЕ БАНАНИ И ТАКА ИЗМАЗВАМЕ ЦЯЛАТА ТОРТА СЪС СМЕТАНАТА РЪСИМ СЪС СМЛЕНИТЕ ОРЕХИ САМО НА ДОЛНИТЕ ГОЛЕМИ БЛАТА УКРАСЯВАМЕ СЪС ШПРИЦА НА РОЗИЧКИ И НА ЦЧЛО ТО СЕ ВИЖДА НА САМАТА ТОРТА КАК Е УКРАСАТА И РЪСИМ СЪС ШОКОЛАДОВИТЕ ПРЪЧИЦИ КАТО ПРЕСТОИ 24 ЧАСА Е СУПЕР ВКУСНА ЗА КОНСУМАЦИЯ ОПИТАЙТЕ РЕЦЕПТАТА И Е ЩЕ СЕ УБЕДИТЕ ВЪВ ДОСТОВЕРНОСТТА МИ ДА ВИ Е СЛАДКО

Дайте оценка:

Тагове: банани ванилия сладкарска сметана млечен шоколад орехи брашно ром шоколадови пръчици

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче