За блата:
3 яйца,
6 с.л. захар,
6 с.л. брашно,
2 с.л. какао,
1 ч.л. бакпулвер,
1 с.л. сварено кафе,
есенция ром
За крема:
500 мл прясно мляко,
1 пакет лимон нишесте,
4 с.л. захар,
1 пакет кокосови стърготини
Глазура:
1 ч.л. масло и 50 г течен шоколад
Разбиват се яйцата със захарта, добавя се какаото, кафето, есенция ром и брашното с бакпулвера. Сипва се в тава върху хартия за печене. Печем в загрята 180 градуса 15 мин. до суха клечка.
Изважда се блата, отлепва се хартията. С чашка с диаметър 5-6 см изрязваме кръгчета.
Приготвя се крема по указание. Слепват се две по две кръгчета, като се измазват и от края. Овалват се в кокос само страните. Нареждат се в поднос и отгоре се запълва с глазурата, приготвена от разтопено масло и течен шоколад.
Изрезките потaпяме в компот или захарен сироп и в чашки се нарежда на дъното крем, изрезки, парченца ягоди и череши, и така докато привършат продуктите. Отгоре се залива с останалия течен шоколад.
Излизат 10 бр сладки и 3 чашки с десерт. Много вкусно се получи. Да ви е сладко !
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.