Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация
1 и 1/2 ч.ч брашно с набухвател
4 яйца L размер
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
1 1/2 чепки бяло десертно грозде Болгар
3 с.л. кисело мляко
маргарин - за намазване на формата
брашно - за поръсване на формата
пудра захар

Пресяваме брашното в купа. Използвам брашно с набухвател. Размекваме маслото. В друга купа слагаме маслото и пудрата захар и разбиваме с миксер продължително. В друга купа чукваме едно по едно яйцата и ги разбиваме и тях добре. Смесваме двете смеси внимателно и ги разбиваме. Добавяме киселото мляко и разбъркваме. После постепенно добавяме брашното и разбиваме. Добавяме ванилията.

Измиваме гроздето и всяко зърно го режа на половина. Почистваме гроздето от семената с остро ножче. Намазваме формата за сладкиша с маргарин и поръсваме с брашно. Изсипваме в формата за сладкиша сместа и заглаждаме. Най-отгоре нареждаме половинките на зърната от гроздето с разрязаната част върху кашата. Включваме фурната на 180 градуса и печем. Не загряваме фурната предварително. След като се изпече сладкишът, го вадим, слагаме табла отгоре и обръщаме, после на дъното му слагаме голяма обла чиния и пак обръщаме внимателно, така че гроздето да остане отгоре. Поръсваме с пудра захар с цедка.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче