Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Сиропирана пита на розички

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

250 г прясно мляко,
4 яйца,
около 1 кг брашно,
1 кубче мая (42 г),
щипка сол.

За сиропа:

1.300 литра вода,
1 кг захар,
1 ванилия



В затопленото прясно мляко слагаме маята, щипка захар. Оставяме да шупне за 15 минути. С пресятото брашно, яйцата и шупналата мая се омесва меко тесто и се остава да втаса (да стане двойно по голямо). От готовото тесто късаме малки топчета и ги правим на шнурче между пръстите. Навиваме на розички и нареждаме в леко подмазана тава с големина от 38 см. Оставете да втаса за 30 минути. Печете около 30-35 минути до зачервяване на 180-200 градуса. Сиропирайте с 1 кг захар, 1.300 л. вода и 1 ванилия. На сиропа му е необходимо 10 минути да поври на умерен огън. Залейте студената пита с топъл сироп и задушете, като я покриете за няколко часа докато поеме сиропа.

Дайте оценка:

Тагове: яйца ванилия прясно мляко прясна мая кафява захар вода брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче