Продукти за 8 броя:
200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
4 яйца (на стайна температура)
2 ванилии
40 г брашно
Шоколадът, маслото и захарта се стопяват на водна баня. Сместа се оставя да се охлади за 5 минути. Яйцата се разбиват и се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре до усвояване на яйцата. Прибавят се пресятото брашно и ванилиите и отново се разбърква до получаване на хомогенна смес.
Алуминиеви формички за мъфини се намазват леко с масло и се набрашняват. Във всяка формичка се сипва от сместа, но не се пълни до горе, а около ¾ от обема й. Прибират се във фризера за няколко часа. Могат да бъдат съхранявани така със седмици.
Фурната се загрява на 220 градуса. Печенето е най-важният момент при приготвянето на шоколадово суфле. Трябва да се изпече така, че отвън да се получи коричка, а сърцевината да остане течна. Аз пека суфлето в моята фурна точно 17 минути, но препоръчвам след 12-ата да наблюдавате. В предишната ми фурна се изпичаше за 13 минути, затова мисля, че във всяка е строго индивидуално. Сервирам шоколадовото суфле със сладолед и ягоди.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО