Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Продукти за 8 броя:

200 г натурален шоколад
200 г масло
140 г захар
4 яйца (на стайна температура)
2 ванилии
40 г брашно



Шоколадът, маслото и захарта се стопяват на водна баня. Сместа се оставя да се охлади за 5 минути. Яйцата се разбиват и се прибавят към шоколадовата смес. Разбърква се добре до усвояване на яйцата. Прибавят се пресятото брашно и ванилиите и отново се разбърква до получаване на хомогенна смес.

Алуминиеви формички за мъфини се намазват леко с масло и се набрашняват. Във всяка формичка се сипва от сместа, но не се пълни до горе, а около ¾ от обема й. Прибират се във фризера за няколко часа. Могат да бъдат съхранявани така със седмици.

Фурната се загрява на 220 градуса. Печенето е най-важният момент при приготвянето на шоколадово суфле. Трябва да се изпече така, че отвън да се получи коричка, а сърцевината да остане течна. Аз пека суфлето в моята фурна точно 17 минути, но препоръчвам след 12-ата да наблюдавате. В предишната ми фурна се изпичаше за 13 минути, затова мисля, че във всяка е строго индивидуално. Сервирам шоколадовото суфле със сладолед и ягоди.

Дайте оценка:

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче