Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Шарени рошльовци

От Анелия Терзиева Анелия Терзиева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

За подложката от кайма:

300 г кайма,
1 шепа сушени манатарки,
50 г кашкавал,
1 яйце,
сол, черен пипер, чубрица;

За поставяне в гнездото:

1 червена чушка,
няколко маслини,
2 яйца,
зеленчуци по избор за украса

Всички продукти за подложката се смесват и се оформят гнезда. В случая използвах форми за мъфини и подложки за печене на яйца в различни форми. Поставяме ги в намаслена тавичка и ги печем за около 15 минути в предварително загрята фурна. Изваждаме ги и вътре поставяме нарязаната чушка, маслините и яйцата. Запичаме до готовност.

Нарязваме зеленчуците на много тънки лентички или ги настъргваме на ситно ренде и с тях украсяваме ястието. Получават се наистина вкусни шарени рошльовци.

Дайте оценка:

Тагове: морска сол черен пипер чубрица краставици моркови яйца червени чушки кашкавал маслини гъби

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче