За подложката от кайма:
300 г кайма,
1 шепа сушени манатарки,
50 г кашкавал,
1 яйце,
сол, черен пипер, чубрица;
За поставяне в гнездото:
1 червена чушка,
няколко маслини,
2 яйца,
зеленчуци по избор за украса
Всички продукти за подложката се смесват и се оформят гнезда. В случая използвах форми за мъфини и подложки за печене на яйца в различни форми. Поставяме ги в намаслена тавичка и ги печем за около 15 минути в предварително загрята фурна. Изваждаме ги и вътре поставяме нарязаната чушка, маслините и яйцата. Запичаме до готовност.
Нарязваме зеленчуците на много тънки лентички или ги настъргваме на ситно ренде и с тях украсяваме ястието. Получават се наистина вкусни шарени рошльовци.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО