Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само за 18 минути: Паста с риба тон в еър фрайър

Със запечена, златиста моцарела

10’ Подготовка
20’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 малка глава лук, нарязана на ситно
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • 400 г консерва домати на кубчета
  • ½ ч.л. лют червен пипер на люспи
  • 150 г паста по избор, сварена според инструкциите на опаковката
  • 145-165 г консерва с риба тон
  • 50 г настъргана моцарела

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте еър фрайъра на 190 градуса.
  2. Сложете в подходящ огнеопорен съд зехтина, олиото и чесъна и запържете в уреда за 3 мин. Прибавете доматите, лютия пипер и подправете със сол и черен пипер. Гответе за още 5 мин.
  3. Намалете температурата на 170 градуса. Изсипете пастата, рибата тон, изцедена от течността, и част от моцарелата, а останалата - поръсете отгоре.
  4. Запечете в уреда за 5 мин., след което покрийте с фолио и печете за още 5 мин.
  5. Сервирайте пастата топла с гарнитура от любимата ви салата.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън лук домати паста моцарела лют пипер риба тон

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче