Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Само в един тиган: Телешки нудли по азиатски

Пикантно изкушение за обяд или вечеря

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
5’ Подготовка
40’ Време за готвене
2 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 250 г телешко, на тънки резени
  • 1 пакет азиатски микс от зеленчуци, замразени
  • 100 г нудли, сварени
  • Краве масло
  • Зехтин
  • Соев сос
  • Сол и черен пипер
  • Ябълков оцет
  • 2 ч.л. кафява захар
  • 1 люта чушка, наситнена
  • 2 скилидки чесън, на едро
  • Микс от зелени салати, за сервиране

Купете тигани

За любителите на домашната кухня, всичко е в детайлите - готвенето се превръща в удоволствие, когато разполагате с правилния тиган

Начин на приготвяне:

  1. Сварете нудлите според указанията на опаковката.
  2. Загрейте добре един тиган с незалепващо покритие на силен огън и в малко зехтин изсипете азиатския микс от зеленчуци, без да ги размразявате предварително.
  3. Пържете ги до омекване, посолете ги и ги прехвърлете в купа.
  4. Нарежете телешкото на много тънки резени, овкусете ги със сол и черен пипер и ги начукайте с чук за месо от двете страни.
  5. Изпържете ги на силен огън от двете страни до получаване на приятен загар. Напръскайте ги с малко ябълков оцет и разклатете тигана.
  6. Отцедете нудлите и ги добавете в тигана, заедно с 1-2 с.л. краве масло и 2 ч.л. кафява захар. След 2 мин. добавете и изпържените зеленчуци от купата.
  7. Овкусете гозбата с 1/2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол, наситнената люта чушка, чесъна и малко черен пипер. Сервирайте върху канапе от листа зеленина - бейби спанак, рукола, маруля и други видове салата.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин краве масло чесън черен пипер рукола маруля телешко ябълков оцет люти чушки кафява захар соев сос айсберг броколи нудълс

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче