Необходими продукти:
- 250 г телешко, на тънки резени
- 1 пакет азиатски микс от зеленчуци, замразени
- 100 г нудли, сварени
- Краве масло
- Зехтин
- Соев сос
- Сол и черен пипер
- Ябълков оцет
- 2 ч.л. кафява захар
- 1 люта чушка, наситнена
- 2 скилидки чесън, на едро
- Микс от зелени салати, за сервиране
Начин на приготвяне:
- Сварете нудлите според указанията на опаковката.
- Загрейте добре един тиган с незалепващо покритие на силен огън и в малко зехтин изсипете азиатския микс от зеленчуци, без да ги размразявате предварително.
- Пържете ги до омекване, посолете ги и ги прехвърлете в купа.
- Нарежете телешкото на много тънки резени, овкусете ги със сол и черен пипер и ги начукайте с чук за месо от двете страни.
- Изпържете ги на силен огън от двете страни до получаване на приятен загар. Напръскайте ги с малко ябълков оцет и разклатете тигана.
- Отцедете нудлите и ги добавете в тигана, заедно с 1-2 с.л. краве масло и 2 ч.л. кафява захар. След 2 мин. добавете и изпържените зеленчуци от купата.
- Овкусете гозбата с 1/2 с.л. соев сос с ниско съдържание на сол, наситнената люта чушка, чесъна и малко черен пипер. Сервирайте върху канапе от листа зеленина - бейби спанак, рукола, маруля и други видове салата.