Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Новак в кухнята: Направете си сами нудли с пилешко и сметана

След 20 минути ще се наслаждавате на много вкуснен обяд или вечеря


Инстантните нудли са страхотно решение за моментите, когато нямате никакво време за готвене. Забравете обаче за прахчетата за овкусяване, които ще намерите в тях. Те обикновено са пълни с изключително вредни за тялото вещества, така че не ви ги препоръчваме.

Нудлите обаче може да използвате спокойно, като основна звезда или поддържаща ястието такава, и много бързо да получите засищащ обяд или вечеря само в няколко стъпки. Рецептата e подходяща дори за онези, които току-що прохождат в кухнята и се чувстват все още неуверени.

Нека видим какви продукти ще са ви необходими:

  • 2 пакета инстантни нудли (с пиле)
  • 2 пилешки филета
  • 1 глава лук
  • 2 скилидки чесън
  • 200 мл сметана
  • 2 с.л. соев сос

Започнете, като нарежете пилешките филета на не много малки парчета, за да не изсъхне месото при готвенето.

Нарежете чесъна и лука. Запържете ги в малко мазнина, след което ги извадете и в същия съд запържете и пилешкото. Щом покафенее, върнете лука обратно в тигана и деглазирайте със соевия сос.

Накрая прибавете сметаната и разбъркайте добре.

Остава да сварите нудлите. Направете го според указанията на опаковката.

Когато са готови, отцедете ги и ги прибавете към пилешкото и соса от сметана. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете веднага.

За финал може да нарежете на тънко малко пресен лук, който ще внесе допълнителна свежест на ястието и по-богат вкус.

Дайте оценка:

Тагове: чесън лук пилешко готварска сметана соев сос

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче