Инстантните нудли са страхотно решение за моментите, когато нямате никакво време за готвене. Забравете обаче за прахчетата за овкусяване, които ще намерите в тях. Те обикновено са пълни с изключително вредни за тялото вещества, така че не ви ги препоръчваме.
Нудлите обаче може да използвате спокойно, като основна звезда или поддържаща ястието такава, и много бързо да получите засищащ обяд или вечеря само в няколко стъпки. Рецептата e подходяща дори за онези, които току-що прохождат в кухнята и се чувстват все още неуверени.
Нека видим какви продукти ще са ви необходими:
- 2 пакета инстантни нудли (с пиле)
- 2 пилешки филета
- 1 глава лук
- 2 скилидки чесън
- 200 мл сметана
- 2 с.л. соев сос
Започнете, като нарежете пилешките филета на не много малки парчета, за да не изсъхне месото при готвенето.
Нарежете чесъна и лука. Запържете ги в малко мазнина, след което ги извадете и в същия съд запържете и пилешкото. Щом покафенее, върнете лука обратно в тигана и деглазирайте със соевия сос.
Накрая прибавете сметаната и разбъркайте добре.
Остава да сварите нудлите. Направете го според указанията на опаковката.
Когато са готови, отцедете ги и ги прибавете към пилешкото и соса от сметана. Овкусете със сол и черен пипер и поднесете веднага.
За финал може да нарежете на тънко малко пресен лук, който ще внесе допълнителна свежест на ястието и по-богат вкус.