Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лесна пилешка яхния

Поднесете с пресен хляб

10’ Подготовка
50’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходими продукти:

  • 1 с.л. зехтин
  • 1 връзка пресен лук, нарязан (отделете бялата от зелената част)
  • 1 малка ряпа (около 350 г), обелена и нарязана на малки парчета
  • 400 г картофи, обелени и нарязани на малки парчета
  • 8 бр. пилешки бутчета без кожа и кост
  • 1 с.л. дижонска горчица
  • 500 мл пилешки бульон
  • 200 г прясно зеле, нарязано
  • 2 ч.л. царевично нишесте (по желание)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете нарязаната бяла част на пресния лук и запържете за 1 минута, за да омекне. Изсипете ряпата и картофите и гответе още 2-3 минути, след което добавете пилето, горчицата и бульона.
  2. Покрийте и гответе 35 минути или докато зеленчуците омекнат и пилето се сготви напълно.
  3. Добавете зелето и оставете да къкри още 5 минути. Ако яхнията изглежда твърде рядка, смесете царевичното нишесте с 1 с.л. студена вода и изсипете няколко чаени лъжички в тенджерата
  4. Оставете яхнията да заври и да се сгъсти, след което проверете отново. Ако все още е твърде рядка, добавете още малко от сместа с царевичното нишесте и оставете яхнията отново да заври и да се сгъсти още.
  5. Подправете на вкус, след което я изсипете в дълбоки купи. Поръсете отгоре със зелената част на пресния лук и сервирайте с хрупкав хляб.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин горчица пресен лук зеле пилешко пилешки бульон картофи царевично нишесте ряпа

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче