Необходими продукти:
- 1 с.л. зехтин
- 1 връзка пресен лук, нарязан (отделете бялата от зелената част)
- 1 малка ряпа (около 350 г), обелена и нарязана на малки парчета
- 400 г картофи, обелени и нарязани на малки парчета
- 8 бр. пилешки бутчета без кожа и кост
- 1 с.л. дижонска горчица
- 500 мл пилешки бульон
- 200 г прясно зеле, нарязано
- 2 ч.л. царевично нишесте (по желание)
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голяма тенджера. Добавете нарязаната бяла част на пресния лук и запържете за 1 минута, за да омекне. Изсипете ряпата и картофите и гответе още 2-3 минути, след което добавете пилето, горчицата и бульона.
- Покрийте и гответе 35 минути или докато зеленчуците омекнат и пилето се сготви напълно.
- Добавете зелето и оставете да къкри още 5 минути. Ако яхнията изглежда твърде рядка, смесете царевичното нишесте с 1 с.л. студена вода и изсипете няколко чаени лъжички в тенджерата
- Оставете яхнията да заври и да се сгъсти, след което проверете отново. Ако все още е твърде рядка, добавете още малко от сместа с царевичното нишесте и оставете яхнията отново да заври и да се сгъсти още.
- Подправете на вкус, след което я изсипете в дълбоки купи. Поръсете отгоре със зелената част на пресния лук и сервирайте с хрупкав хляб.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО