1 ч.ч. прясно мляко
сол
2 ч.ч. олио
черен пипер
лимонов сок
магданоз
чесън
лимонтузу
Филе от риба минтай се натрива със сол и смлян черен пипер, напръсква се с малко лимонов сок. Маринова се 20-30 минути. От две чаени чаши олио, чаена чаша прясно мляко, лъжичка лимонтузу и 1/2 ч.л. сол правим майонеза, като продуктите разбиваме с миксер.
Филетата редим на дъното на тава за печене и върху тях разстиламе майонеза. Печем на фурна 20-25 минути на 175-180 градуса. Готовата риба поръсваме с малко магданоз и пасиран чесън и връщаме във фурната да се задуши на остатъчната температура. Сервираме с охладено Шардоне.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО