1 кг свинско месо
1/2 кг телешко месо
1 пиле или две големи бутчета
кървавица
суджук
малко сланина
1-2 глави кисело цвекло (чекане)
кисело зеле
3 чаши ориз
1 чаша бяло вино
Сланината се нарязва на много тънки резенчета и с една част от тях се покрива дъното на гърнето. Следва настилането на капамата - ред зеле, ред месо, ред ориз, ред кисело цвекло. Тази последователност се повтаря. Последният ред е от зеле. Накрая се покрива с цял зелев лист и върху него се нареждат останалите тънки парченца сланина, чиято мазнина ще се просмуква в яденето по време на варенето. Залива се с чашата бяло вино. Прибавя се олио - капамата е хубава, когато е тлъста.
С изрязания и намокрен кръг хартия с по-голям диаметър от гърлото на гърнето се запушва и се слага капакът. Гърнето се пъха във фурната. Настройва се на по-висока температура, докато капамата закъкри, след което се оставя да ври много слабо 4-5 часа.
1 кг свинско месо
1/2 кг телешко месо
1 пиле или две големи бутчета
кървавица
суджук
малко сланина
1-2 глави кисело цвекло (чекане)
кисело зеле
3 чаши ориз
1 чаша бяло вино
Сланината се нарязва на много тънки резенчета и с една част от тях се покрива дъното на гърнето. Следва настилането на капамата - ред зеле, ред месо, ред ориз, ред кисело цвекло. Тази последователност се повтаря. Последният ред е от зеле. Накрая се покрива с цял зелев лист и върху него се нареждат останалите тънки парченца сланина, чиято мазнина ще се просмуква в яденето по време на варенето. Залива се с чашата бяло вино. Прибавя се олио - капамата е хубава, когато е тлъста.
С изрязания и намокрен кръг хартия с по-голям диаметър от гърлото на гърнето се запушва и се слага капакът. Гърнето се пъха във фурната. Настройва се на по-висока температура, докато капамата закъкри, след което се оставя да ври много слабо 4-5 часа.
Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter
Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност