Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Плодово парфе

От Соня Шатева
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

за форма 26 см, 16 порции;

за блата:
3 с.л. захар,
2 яйца,
3 с.л. мазнина (разтопено масло, олио, маргарин),
40 г брашно,
2 с.л. какао,
1 ч.л. бакпулвер,
ванилия;

за парфето:
175 г крем сирене тип Филаделфия,
1 к.ч. захар или на вкус,
300 г квасена сметана,
250 мл течна сладкарска сметана,
2 п. желатин и
100 мл мляко.
1 бурканче 330 г домашно сладко с цели плодове (моето беше вишни)

за заливката

1 п. желатин и 100 мл вода
100 г плодов сироп( от сладко)
300 г пресни плодове, дребни или нарязани



яйцата се разбиват със захарта
прибавя се разтопеното масло, разбърква се
добавят се пресятото брашно, бакпулвера, какаото и ванилията
изсипва се намаслена и набрашнена тавичка
пече се в предварително загрята фурна на 175 С, без вентилатор за около 10-12 минути, до суха клечка
изважда се и се оставя да изстине

желатинът се накисва в студеното мляко и след като набъбне се загрява на МВ до пълното му разтваряне (20 сек.)
крем сиренето се разбива със захарта
прибавя се желатинът и се разбърква добре
квасената сметана се разбива много добре
течната сметана се разбива до меки връхчета
внимателно се смесват трите разбити млечни продукта като се бърка със шпатула
добавя се бурканчето сладко и се разбърква
желатинът се накисва в студената вода и след като набъбне се загрява на юмвдо пълното му разтваряне
добавя се плодовия сироп

блатът се поставя във форма с откопчаващ се пръстен и се сиропира леко с плодов сироп или сварен захарен сироп
отгоре се изсипва сметановата смес
прибира се в хладилника за 30 мин. или докато започне да се стяга.може да се постави във фризер за 10 минути
след като белият крем е започнал да се втвърдява върху него се подреждат пресните плодове
заливат се внимателно, лъжица по лъжица със желатиновата плодова смес
тортата се прибира в хладилник за поне 4 часа.Може за по-малко във фризер, но се проверява да не замръзне, освен ако не искате сладоледова торта :)

Дайте оценка:

Тагове: яйца бяла захар ванилия какао брашно

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче