1 кг картофи
7-8 стръка пресен лук
1 ч.ч. замразен грах
250 мл доматен сок
6-7 печурки
2 моркова
6-7 стръка джоджен
2-3 зърна бахар
2-3 дафинови листа
1 малка глава чесън
2 с.л. брашно
червен пипер
черен пипер
олио
сол
Нарязаното на порции месо се посолява леко и поръсва с черния и червения пипер. Картофите се обелват, измиват и нарязват на едри кубчета. В голям пръстен гювеч се редят част от месото с малко олио, част от картофите, гъбите, моркова, граха, чесъна, лука и джоджена. Изсипва се доматеният сок и пак се реди от месото и останалите зеленчуци.
Наливат се около две чаши вода, в която е размито брашното, и се поръсва с малко олио. Гювечът се захлупва с капака и се пече около 2 часа на 160-180 градуса.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО