Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Брашно - 1 кг
Прясно мляко - 400 мл
Мая - 40 г
Яйца - 3 бр.
Масло - 60 г за намазване на корите
Сол - 1 супена лъжица
Захар - 1 чаена лъжица
Оцет - 1 супена лъжица
Олио - 3 супени лъжици

1. Маята и захарта се разтварят в затопленото прясно мляко и се добавя пресято брашно. Трябва да стане рядка кашичка, която втасва за 30 минути.

2. Прибавят се останалите продукти без 1 жълтък, който е за намазване на питката. Омесва се меко тесто, което се разделя на 5 части. Разточват се 5 кръгли кори, всяка се намазва с размекнатото масло без последната и се слагат една върху друга.

3. Разрязват се на 8 триъгълника, но без да се стига до края. Дадени са снимки, на които ясно се вижда това. На всеки триъгълник се прави прорез и краищата му се завъртат в него. Празните пространства са запълнени с топчета и фитилчета от тестото. Методът на сплитане на тестото е по модел на известната кулинарка Зуркан.

4. Питката се намазва с жълтък и се пече на 180 градуса за 40 минути.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло олио яйца бяла захар бяло брашно прясна мая

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче