Брашно - 600 г
Прясно мляко - 150 мл
Вода - 100 мл
Яйца - 3 бр.
Захар - 1 чаена лъжица
Сол - 1 супена лъжица
Оцет - 1 супена лъжица
Олио - 2 супени лъжици
Масло - 50 г
1. Маята и захарта се разтварят в затоплените мляко и вода. Разбъркват се с брашно до рядка кашичка, която втасва за 30 минути.
2. Добавят се останалите продукти без маслото и 1 жълтък. Замесва се меко тесто, което се разделя на 5 части. Разточват се 3 тънки кръгли кори, които се намазват с разтопено масло и се слагат една върху друга. Оформя се питка и в нея се изрязват 4 листенца. Другите две кори се разточват на правоъгълници, които също се намазват с масло и се нагъват 2 пъти като хармоника. Изрязват се по дължина и с тях се обикаля около листенцата, както е показано на трите снимки.
3. Питката се намазва с жълтък, втасва за 1 час и се пече на 180 градуса за 35 минути.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.