Необходии продукти:
- 1 наденица чоризо, на колелца
- 1 морков, на колелца
- 1 глава кромид лук, на едро
- 2 скилидки чесън, на едро
- 180 г боб от консерва
- 1 голям картоф, на едро
- 1 с.л. доматено пюре
- Сол и черен пипер
- 1 червена чушка
- Червен пипер
- Зехтин
Купете тенджери
Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.
Начин на приготвяне:
- В загрята тенджера с малко зехтин на дъното се запържват лукът и морковите. След 2 мин. се добавя чесънът.
- Да се запържат се слагат и резените наденица, червената чушка, нарязана на малки резени, както и отцеденият боб.
- След още 2-3 мин. се добавят 1 с.л. червен пипер, както и доматеното пюре. Всичко се разбърква и се залива с 1.5 л топла вода. Изчаква се супата да заври.
- Остава само картофът да се нареже на кубчета и да се сложи да се свари. Когато той омекне, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се горещо.
ИЗБРАНО