Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Питателна чорба с чоризо

Ястието дава много енергия през зимните дни

От Юлиян Илиев Юлиян Илиев
10’ Подготовка
45’ Време за готвене
4 Порции
1 Трудност

Необходии продукти:

  • 1 наденица чоризо, на колелца
  • 1 морков, на колелца
  • 1 глава кромид лук, на едро
  • 2 скилидки чесън, на едро
  • 180 г боб от консерва
  • 1 голям картоф, на едро
  • 1 с.л. доматено пюре
  • Сол и черен пипер
  • 1 червена чушка
  • Червен пипер
  • Зехтин

Купете тенджери

Ако обичате да готвите у дома, то знаете колко важно е да имате качествени съдове. Керамични и индукционни, чугунени, плитки и дълбоки - тук ще намерите всички видове.

Начин на приготвяне:

  1. В загрята тенджера с малко зехтин на дъното се запържват лукът и морковите. След 2 мин. се добавя чесънът.
  2. Да се запържат се слагат и резените наденица, червената чушка, нарязана на малки резени, както и отцеденият боб.
  3. След още 2-3 мин. се добавят 1 с.л. червен пипер, както и доматеното пюре. Всичко се разбърква и се залива с 1.5 л топла вода. Изчаква се супата да заври.
  4. Остава само картофът да се нареже на кубчета и да се сложи да се свари. Когато той омекне, ястието се овкусява със сол и черен пипер. Сервира се горещо.

 

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън черен пипер червен пипер моркови чоризо картофи червени чушки боб доматено пюре кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче