Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Пилешка кавърма в кошнички от бекон

От Вкусотиите на Бени
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

500 гр. бекон,
3-4 суп. лъж. олио,
около 400 гр. пилешко филе,
4-5 чушки пресни (червени и зелени),
към 150-200 гр.гъби,
2 глави кромид, сол на вкус,
1 щипка червен пипер,
2 суп. лъж. ситно нарязан магданоз,
200 гр. кашкавал (настърган на едро),
1 скилидка пресована чесън.

1. Нарежете бекона на тънки ленти. В голям тиган сипете олиото и сложете в него нарязаното на малки парченца пилешко месо. Запържете ги до побеляване и прибавете нарязаните на кубчета чушки, кромида (нарязан на полумесеци) и едро нарязаните гъби.

2. Пържете до пълно омекване на зеленчуците (като може да прибавите около 100 мл. вода да не загорят), овкусете със сол и добавете скилидката чесън. След като дръпнете тигана от огъня, поръсете с червения пипер и разбъркайте добре.

3. Наредете бекона в гнездата на форма за мъфини (без да подмазвате формите), като оставяте краищата му да излизат навън (както се вижда на снимките от стъпка по стъпка).

4. Разпределете пилешката кавърма по равно в гнездата с бекона и пожелание наръсете със ситно нарязан магданоз.

5. Покрийте всяка получена кошница с настъргания кашкавал. Печете в силно загрята фурна до зачервяване на кашкавала и бекона.

6. Извадете от фурната и щом кошничките поизтинат, покрийте с голяма тава формата за мъфини и с рязко движение обърнете така,че те да се прехвърлят в тавата.

7. С помощта на малка лъжичка ги обърнете и сервирайте в чиния с подходяща салата.

Дайте оценка:

Тагове: чесън червен пипер олио магданоз пилешко бекон чушки кашкавал гъби кромид лук

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче