За тестото:
200 г пълнозърнесто брашно
150 г лимецово брашно
150 г царевично брашно
300 мл вода
1 ч.л. сол
2 с.л. текила
За плънката:
500 г сварен червен боб (консерва)
500 г телешка кайма
250 мл консервирани белени домати
2-3 глави лук
1 ч.л. червен (лют) пипер
100 г кокосово (краве) масло
Слагаме продуктите за тестото по реда на изброяване в машина за хляб за 14 минути месене, след това увиваме тестото в найлон и го оставяме да почине на хладно. През това време в дълбок тиган на слаб огън задушаваме 2 глави лук, нарязани на ситно, в мазнината за 6 минути, добавяме каймата, доматите, боба, пипера, разбъркваме и задушаваме още 10 минути.
Разделяме тестото на малки топки около 80 г, разточваме върху набрашнен плот на тънко и печем по 2 минути от двете страни всяка питка на загрят тефлонов тиган или плоча. Върху всяка питка се слага по 2 с.л. от плънката. По желание се гарнира с нарязан лук и чили сос.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО