Необходими продукти:
- зехтин
- 4 бр. свински котлети
- сол
- 4 скилидки чесън
- 6 с.л. мед
- сушени червени чушки
- Реклама след 7-ми параграф
- ябълков оцет
- 1 консерва бял боб
- черен пипер
- листа от зелена ескарола (може и друг вид зелена салата)
Начин на приготвяне:
- Загрейте един тиган и полейте дъното му с 1 с.л. зехтин. Свинските пържоли поръсете с малко сол и ги запечете в тигана от едната страна за около минута време. Обърнете ги и повторете процедурата. Обръщайте ги така на всяка 1 минута докато месото не придобие златистокафяв цвят и от двете страни.
- Преместете пържолите да починат настрани в една чиния за около 5 минути. Излейте мазнината от тигана така, че на дъното му да остане около 1 с.л. от нея. Запържете чесъна на умерена температура за около минута или докато усетите, че започва да пуска от своя аромат. Добавете меда, сушените чушки, 1 с.л. ябълков оцет, разбъркайте сместа и гответе докато тя не започне да къкри. Отстранете тигана от огъня.
- Една по една потопете пържолите в соса и ги полейте с него с помощта на лъжица докато и двете страни се глазират добре. Върнете месото в чинията. Върнете тигана на котлона. Прибавете още около лъжица от оцета, малко сол и още малко зехтин, както и боба от консервата. Поръсете с черен пипер. Гответе така около 5 мин., за да може бобът да стане топъл.
- Поставете листата от зелена ескарола в голяма купа и ги полейте с бобения сос. Разтръскайте купата добре, за да се омесят добре зеленчуците и соса и ги сервирайте в чиния заедно с котлетите.