Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Медени свински пържоли със зелена ескарола и бял боб

Комбинацията от тежкия бобен сос и свежата зелена салата е перфектна!

Необходими продукти:

  • зехтин
  • 4 бр. свински котлети
  • сол
  • 4 скилидки чесън
  • 6 с.л. мед
  • сушени червени чушки
  • Реклама след 7-ми параграф
  • ябълков оцет
  • 1 консерва бял боб
  • черен пипер
  • листа от зелена ескарола (може и друг вид зелена салата)

Начин на приготвяне:

  1. Загрейте един тиган и полейте дъното му с 1 с.л. зехтин. Свинските пържоли поръсете с малко сол и ги запечете в тигана от едната страна за около минута време. Обърнете ги и повторете процедурата. Обръщайте ги така на всяка 1 минута докато месото не придобие златистокафяв цвят и от двете страни.
  2. Преместете пържолите да починат настрани в една чиния за около 5 минути. Излейте мазнината от тигана така, че на дъното му да остане около 1 с.л. от нея. Запържете чесъна на умерена температура за около минута или докато усетите, че започва да пуска от своя аромат. Добавете меда, сушените чушки, 1 с.л. ябълков оцет, разбъркайте сместа и гответе докато тя не започне да къкри. Отстранете тигана от огъня.
  3. Една по една потопете пържолите в соса и ги полейте с него с помощта на лъжица докато и двете страни се глазират добре. Върнете месото в чинията. Върнете тигана на котлона. Прибавете още около лъжица от оцета, малко сол и още малко зехтин, както и боба от консервата. Поръсете с черен пипер. Гответе така около 5 мин., за да може бобът да стане топъл.
  4. Поставете листата от зелена ескарола в голяма купа и ги полейте с бобения сос. Разтръскайте купата добре, за да се омесят добре зеленчуците и соса и ги сервирайте в чиния заедно с котлетите.

Дайте оценка:

Тагове: зехтин чесън сол черен пипер ябълков оцет за един тиган зелена ескарола ескароле боб бял боб мед сушени чушки

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче