Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Мазен хляб

От Неизвестен
0’ Подготовка
0’ Време за готвене
0 Порции
0 Трудност

1/2 мая за хляб,
1 ч.л. сол,
2 щипки захар,
2 ч.ч вода,
500 гр брашно,
100 гр масло,
100 гр сирене,
1 яйце

Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода, след което към нея се прибавя 1 ч.ч. топла вода. Бавно се прибавя брашно, колкото поеме, и се замесва на тесто. Оставя се да втаса.

Тестото се разделя на три топки, които се разточват поотделно и се нареждат едни върху други, като се намазват с масло на всеки слой. Трипластовото тесто се разточва. Оставя се отново да втаса за малко.

Намазва се с яйце и серене, сгъва се на плик и се пече на предварително загрята на 180 С фурна.

Дайте оценка:

Тагове: краве масло сол яйца бяла захар бяло брашно прясна мая сирене

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче