1/2 мая за хляб,
1 ч.л. сол,
2 щипки захар,
2 ч.ч вода,
500 гр брашно,
100 гр масло,
100 гр сирене,
1 яйце
Маята се разтваря в 1 ч.ч. хладка вода, след което към нея се прибавя 1 ч.ч. топла вода. Бавно се прибавя брашно, колкото поеме, и се замесва на тесто. Оставя се да втаса.
Тестото се разделя на три топки, които се разточват поотделно и се нареждат едни върху други, като се намазват с масло на всеки слой. Трипластовото тесто се разточва. Оставя се отново да втаса за малко.
Намазва се с яйце и серене, сгъва се на плик и се пече на предварително загрята на 180 С фурна.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО