100 мл течна сладкарска сметана
40 г брашно
1 с.л. пудра захар
2 с.л. масло
Всички продукти, без маслото, се разбиват за кратко с миксер. Сместа се оставя да престои на стайна температура. През това време във фурната се слагат 8 керамични купички за суфле (или чаени чашки), и фурната се включва да загрява на 200 градуса. Щом купичките се сгорещят, се изваждат и във всяка се слага по 1 ч.л. масло. Маслото бързо се разтопява, върху него се изсипват по 2 с.л. от палачинковата смес. Палачинките се пекат за 15-20 минути.
Гарнират се по желание. Моите са със заквасена сметана и домашно сладко от ягоди. От това количество продукти може да се изпече една голяма палачинка в кръгла тава с диаметър 24 см (или в квадратна 20х20 см) и след изпичане да се завие на руло.
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас. В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
Вашето дарение от всякакъв размер и по всяко време означава много за нас.
Скъпи читатели,
Днес, повече от всякога, независимата журналистика има нужда от вас.В мисията си да предоставяме обективни, достоверни и навременни новини разчитаме на вашата подкрепа.
Ако вярвате в правото си на обективна информация, подкрепете ни.
ИЗБРАНО