С тази салата можем да изненадаме приятно всички гости, независимо по какъв повод сме се събрали. Тя е както свежа и лека, така и богата на много съставки като по този начин не оставя чувство за глад.
Необходими продукти:
- 1 връзка зелена салата
- 2 яйца, твърдо сварени
- 2 скилидки чесън
- 1 глава червен лук, нарязана на колелца
- 2 стръка пресен лук, наситнен
- Чери домати (10 бр.), разрязани на половини
- Риба тон от консерва (2 бр.) - в растително масло
- Зелени маслини (4 бр.)
- Царевица от консерва
- 50 г кашкавал, настърган
- Зехтин
- Кисело мляко
- Майонеза
- Горчица
- Риган
- Лимон (1 бр.)
- Пресен магданоз
- Черен пипер
- Сол
Начин на приготвяне:
- В дълбока купа нарязваме зелената салата на по-едро, добавяме изцедената от водата царевица, червения лук и чери доматите. Изсипваме консервите риба тон заедно с мазнината в тях и настъргваме кашкавала.
- В по-малка купа забъркваме дресинг от киселото мляко и майонезата в съотношение 2:1 и добавяме 1 ч.л. горчица, сока от един лимон, малко риган, 2 с.л. зехтин, сол и черен пипер на вкус.
- Заливаме салатата с дресинга и редим сварените яйца, разрязани на четвъртинки - в кръг по периферията на купата. Украсяваме със ситно нарязания магданоз и пресния лук, а в средата - с 1-2 стръкчета от магданоза. Оставяме в хладилника за около 30 мин и я сервираме, както си е в купата. Можем да я разбъркаме, а можем и да оставим това удоволствие на гостите, за да може първо да ги впечатлим с атрактивния й външен вид.
Водката е идеалната напитка за тази салата, така че - да ви е сладко и наздраве! Консумирайте с мярка и удоволствие.