Запазвайте любимите си рецепти в лично тефтерче и ги организирайте по ваш вкус в персонализирани папки.

Създайте тефтерче Регистрация

Лека вегетарианска салата с макарони

Хапнете добре без да ви става тежко на стомаха

2’ Подготовка
10’ Време за готвене
5 Порции
1 Трудност

Ако ви е горещо и се чудите какво да си направите за обяд, най-вероятно идеята за салата ще ви се стори незадоволителна, понеже човек трудно би се заситил с подобно ястие. Но при настоящата рецепта няма подобен риск, защото в нея се използват макарони и вкусен, плътен сос.

Необходими продукти:

  • 400 г макарони
  • 200 г грах, замразен
  • 350 г цедено кисело мляко
  • 50 г кетчуп
  • 30 г маслини, нарязани на кръгчета
  • 50 г сушени домати
  • 1 морков
  • сол
  • черен пипер
  • 1 лимон
  • риган, пресен

Начин на приготвяне:

  1. В дълбока тенджера кипнете подсолена вода и сварете пастата според инструкциите на опаковката. В последните 5 минути от процеса на варенето добавете и граха. Когато са готови ги отцедете.
  2. Прехвърлете гевгира под студена течаща вода и полейте обилно макароните и граха, за да не се разварят и ги охладете. Не бива да са горещи, когато ги добавите към дресинга.

За дресинга:

  1. Сложете киселото мляко и кетчупа в купа и ги разбъркайте с лъжица. Добавете маслините.
  2. Нарежете сушените домати на ситно и ги изсипете в купата.
  3. Настържете моркова на едро ренде, добавете го в купата и разбъркайте добре.

При поднасяне:

  1. Пастата и грахът прехвърлете в купата с дресинга.
  2. Добавете сол, черен пипер, настърганата кора и изцедения сок от един лимон и разбъркайте добре с лъжица. Поръсете с пресен риган и сервирайте.

Снимка: iStock by Getty Images

Дайте оценка:

Тагове: черен пипер домати моркови пресен риган лимон цедено кисело мляко кетчуп паста маслини грах

Получавайте рецепти и съвети с нашия newsletter

Можете да се отпишете по всяко време. Запознайте се с нашата Политика за поверителност

Вашето тефтерче